top of page
Hanna Middeljans
“We willen op elk gebied voor onze omgeving zorgen; voor onze opdrachtgevers, voor het milieu en voor onze mensen!”

Hanna Middeljans is mede-eigenaar van Natural Cosmetics Holland. “Geheel tegen alle verwachtingen in, want ik wilde als kind eigenlijk politieman of brandweer worden,” grapt Hanna. “Ik wilde stoer zijn en omdat ik niet zo veel op had met meidengroepjes, koos ik na de middelbare school voor een opleiding aan de MTS.”

 

Op dat moment had ze nog niet voor ogen dat ze zich in de toekomst met cosmetica bezig zou gaan houden. “Klopt,” beaamt Hanna, “al maakte ik wel – samen met een vriendin – mijn eerste crèmepje op mijn 16de. Die vriendin had een tuin die vol stond met Johanneskruid en wij vroegen ons af wat je daarmee zou kunnen doen. We vonden een boekje waarin stond hoe je daar crème van kon maken, dus kochten we de benodigde ingrediënten en begonnen we te koken.”

 

Toen het tijd was om een stageplek te kiezen, stond er een cosmeticabedrijf op de lijst. “Dat sprak me direct aan en sinds die stage ben ik verslaafd aan het maken van cosmetica,” vertelt Hanna. “Na het afronden van mijn opleiding heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt als productontwikkelaar en heb ik de opkomst van de natuurcosmetica op de voet gevolgd. Ik ben ervan overtuigd dat natuurproducten de toekomst hebben, dus toen ik de kans kreeg om mede-eigenaar te worden van Natural Cosmetics Holland heb ik die met beide handen aangegrepen!”

 

Bij Natural Cosmetics Holland is duurzaam de standaard. “We gaan inderdaad veel verder dan alleen het maken van natuurlijke cosmetica,” vertelt Hanna enthousiast. “We willen op elk gebied voor onze omgeving zorgen; voor onze opdrachtgevers, voor het milieu en voor onze mensen. Dat is ook waarom we samenwerken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

 

“We zijn nog maar twee jaar bezig en we merken nu al dat dit concept werkt,” vervolgt Hanna. “Consumenten willen meer dan een goed product, ze willen een product dat goed is voor de wereld. Zo’n product kun je alleen leveren wanneer het hele bedrijf duurzaamheid ademt en dat doen we bij Natural Cosmetics Holland elke dag opnieuw; transparant; vol vertrouwen en met heel veel plezier!”

The people Jolanda
Jolanda Brakenhoff
“Er is veel begrip, geduld en waardering voor de medewerkers. Ik ben hier helemaal op mijn plek!”

Jolanda Brakenhoff werkt sinds 1 mei 2019 bij Natural Cosmetics Holland. “Na meer dan 38 jaar achter de naaimachine in een atelier is hier een heel nieuwe wereld voor me open gegaan,” vertelt ze enthousiast. “Ik vond het fantastisch in het atelier en toen die opdracht ophield was ik daar best emotioneel van en wist ik niet goed hoe het nu verder moest. Gelukkig kwam dit op mijn pad.”

Jolanda werkte eerst nog een jaar bij een montage- en verpakbedrijf. “Na dat jaar moest ik een cursus volgen vanuit IJmond Werkt, maar daar had ik eigenlijk helemaal geen zin in,” vervolgt ze openhartig. “Nu ben ik blij dat ik het toch heb gedaan, want bij de eerste les kwam er een vacature binnen van We Love The Planet. Daar heb ik direct op gereageerd.”

Tijdens haar eerste bezoek aan Natural Cosmetics Holland wist Jolanda dat ze hier wilde werken. “Er stond op dat moment nog niets,” herinnert ze zich. “Er was nog geen productie, maar ik kon me voorstellen hoe het zou zijn als alles eenmaal zou lopen. En ik kan je vertellen, het is nog mooier dan ik me had voorgesteld!”

“Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk,” glundert Jolanda. “Ik krijg de ruimte om me dingen eigen te maken en om te wennen aan nieuwe omstandigheden. Er is veel begrip, geduld en waardering voor de medewerkers. Ik ben hier helemaal op mijn plek!”

The people Hamid
Hamid Haddad Molaian
“Ik hoop dat ik hier nog heel lang mag werken, want bij Natural Cosmetics Holland verveel ik me geen moment!”

Hamid Haddad Molaian werkt sinds begin 2019 als productiemedewerker bij Natural Cosmetics Holland. “Ik word betaald door IJmond Werkt!, maar ik voel me al vanaf dag één onderdeel van Natural Cosmetics Holland,” vertelt hij breeduit glimlachend.

 

Hamid komt oorspronkelijk uit Irak, waar hij werkte als lasser. Hamid: “Ik heb hier ook mijn papieren gehaald om als lasser en constructiebankwerker te werken, maar ik werd helaas afgekeurd. Daarna kon ik als meubelmaker aan de slag via de sociale werkplaats.” Na 17 jaar hield die opdracht jammer genoeg op en ging Hamid aan de slag als inpakker. “Dat was niets voor mij,” lacht hij. “Veel te simpel.”

Via IJmond Werkt! kreeg Hamid de kans om bij een aantal bedrijven stage te lopen. Het liep anders. Het eerste bedrijf waar hij voet over de drempel zette was Natural Cosmetics Holland en dat beviel zo goed, dat er geen andere stages meer nodig waren. “De mensen hier zijn heel erg aardig,” legt Hamid uit. “Iedereen helpt elkaar en ik krijg hier heel veel verantwoordelijkheid.”

 

“In het begin wist ik helemaal niets van het werk en van de machines,” vervolgt Hamid, “maar omdat iedereen zo goed helpt, leer ik steeds een beetje meer. Ik hoop dat ik hier nog heel lang mag werken, want ik verveel me hier geen moment!”

bottom of page