top of page
Sara Abalache 
“Ik streef ernaar om ervoor te zorgen dat onze producten niet alleen veilig en effectief zijn, maar ook goed presteren.”

Sara Abalache is sinds mei 2023 werkzaam als R&D-manager bij Natural Cosmetics Holland. ''Bij Natural Cosmetics Holland is het mijn rol om leiding te geven aan én toezicht te houden op alle onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten, met de nadruk op het creëren van hoogwaardige producten van natuurlijke oorsprong.'' Sara streeft naar producten die veilig en effectief zijn, maar ook goed presteren. ''Dit doe ik in nauwe samenwerking met een getalenteerd team, waardoor we samen duurzame én natuurvriendelijke cosmetische oplossingen kunnen bieden.'' 

Sara haar kracht zit in haar diepgaande kennis van de cosmetica-industrie en innovatievaardigheden. Hiermee draagt ze bij aan het aanhoudend succes van Natural Cosmetics Holland. Waar kijkt Sara naar uit? ''Het verleggen van de grenzen van de solide natuurcosmetica-industrie!'' Op naar de toekomst dus. 

The People Sara
The people Jolanda
Jolanda Brakenhoff
“Er is veel begrip, geduld en waardering voor de medewerkers. Ik ben hier helemaal op mijn plek!”

Jolanda Brakenhoff werkt sinds mei 2019 bij Natural Cosmetics Holland. “Na meer dan 38 jaar achter de naaimachine in een atelier is hier een heel nieuwe wereld voor me open gegaan,” vertelt ze enthousiast. “Ik vond het fantastisch in het atelier en toen die opdracht ophield was ik daar best emotioneel van en wist ik niet goed hoe het nu verder moest. Gelukkig kwam dit op mijn pad.”

Jolanda werkte eerst nog een jaar bij een montage- en verpakbedrijf. “Na dat jaar moest ik een cursus volgen vanuit IJmond Werkt, maar daar had ik eigenlijk helemaal geen zin in,” vervolgt ze openhartig. “Nu ben ik blij dat ik het toch heb gedaan, want bij de eerste les kwam er een vacature binnen van We Love The Planet. Daar heb ik direct op gereageerd.”

Tijdens haar eerste bezoek aan Natural Cosmetics Holland wist Jolanda dat ze hier wilde werken. “Er stond op dat moment nog niets,” herinnert ze zich. “Er was nog geen productie, maar ik kon me voorstellen hoe het zou zijn als alles eenmaal zou lopen. En ik kan je vertellen, het is nog mooier dan ik me had voorgesteld!”

“Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk,” glundert Jolanda. “Ik krijg de ruimte om me dingen eigen te maken en om te wennen aan nieuwe omstandigheden. Er is veel begrip, geduld en waardering voor de medewerkers. Ik ben hier helemaal op mijn plek!”

The people Hamid
Hamid Haddad Molaian
“Ik hoop dat ik hier nog heel lang mag werken, want bij Natural Cosmetics Holland verveel ik me geen moment!”

Hamid Haddad Molaian werkt sinds begin 2019 als productiemedewerker bij Natural Cosmetics Holland. “Ik word betaald door IJmond Werkt!, maar ik voel me al vanaf dag één onderdeel van Natural Cosmetics Holland,” vertelt hij breeduit glimlachend.

 

Hamid komt oorspronkelijk uit Irak, waar hij werkte als lasser. Hamid: “Ik heb hier ook mijn papieren gehaald om als lasser en constructiebankwerker te werken, maar ik werd helaas afgekeurd. Daarna kon ik als meubelmaker aan de slag via de sociale werkplaats.” Na 17 jaar hield die opdracht jammer genoeg op en ging Hamid aan de slag als inpakker. “Dat was niets voor mij,” lacht hij. “Veel te simpel.”

Via IJmond Werkt! kreeg Hamid de kans om bij een aantal bedrijven stage te lopen. Het liep anders. Het eerste bedrijf waar hij voet over de drempel zette was Natural Cosmetics Holland en dat beviel zo goed, dat er geen andere stages meer nodig waren. “De mensen hier zijn heel erg aardig,” legt Hamid uit. “Iedereen helpt elkaar en ik krijg hier heel veel verantwoordelijkheid.”

 

“In het begin wist ik helemaal niets van het werk en van de machines,” vervolgt Hamid, “maar omdat iedereen zo goed helpt, leer ik steeds een beetje meer. Ik hoop dat ik hier nog heel lang mag werken, want ik verveel me hier geen moment!”

bottom of page